Spædbarn med ondt i nakke, skuldre eller ryg

Hvorfor reagerer et spædbarn med fysiske symptomer?

Et spædbarn ondt i sin nakke, skuldre eller ryg, er ikke altid let at opdage. Men måske græder barnet, når I prøver at putte det og lægger det på ryggen. Vender I det om på siden finder det måske ro her. Eller det kan være at I opdager at jeres barn ikke løfte den ene arm som højt op som den anden, eller altid helst ligger med hovedet til den ene side.

Mulighederne kan være mange og det kan være at I slet ikke har lagt mærke til at jeres spædbarn har en favorit stilling og en ubalance i nakke, skulder eller ryg som kroppen kompenserer med problemer et andet sted i kroppen. Måske opdager du det først i forbindelse med at amningen bliver vanskelig, fordi dit barn foretrækker at ligge ved et bryst fremfor det andet, for at undgå smerter.

Når et spædbarn reagerer som beskrevet har det som ofte med fødselsforløbet at gøre. Ikke sjældent gemmer der sig spændinger efter et vrid i nakken, fordi fødslen i de sidste minutter tog en drejning, hvor det skulle gå lidt stærkt med at få dit barn ud. Eller måske var fødslen en hård og langvarig fødsel, hvor dit barn kom til at ligge i pres i længere tid, før det kom til verden.  Lige som du som mor får brug for at sunde dig har dit barn også brug for at komme til kræfter. Men er der muskler og nerver, der er kommet i klemme tager det nødvendig udviklingsenergi fra dit barn. Derfor er det væsentligt at dit barn undersøges og behandles.